Προσκληση σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

 


Προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης

Αγαπητοί συναγωνιστές του Πολιτισμού,

το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης και όσους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτήν, στην (τελική) τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στις 10:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

  1. Απολογισμός δράσης προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Πρόταση 3ετούς Σχεδίου δράσης της Ένωσης βάσει της εισήγησης του απερχόμενου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Προτάσεις – Συζήτηση.
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών (Τέσσερις τριμελής Επιτροπές, μία για κάθε Νομό).

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης μας:

α) Οι Σύλλογοι εκπροσωπούνται στις Γενικές Συνελεύσεις από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο τους.

β) 15 μέρες πριν την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (στις 7 Μαρτίου 2015) ανοίγει σε κάθε Νομό κατάλογος υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή που κλείνει την προηγούμενη της Γενικής Συνέλευσης με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αγαπητοί συναγωνιστές του πολιτισμού σας καλούμε να εγγραφείτε στην  Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, να συμμετέχετε στην διαμόρφωση του σχεδίου δράσης για τα επόμενα 3 έτη και στην διαδικασία ανάδειξης της πρώτης Αιρετής Διοίκησης.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.ΣΥ.

1.Πότε και που θα γίνουν οι εκλογές;

Οι εκλογές θα γίνουν τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 από ώρα 12:00 έως 18:00 σε τέσσερα εκλογικά κέντρα, ένα για κάθε νομό

Νομός Χανίων: Πλατεία Δικαστηρίων – Αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου(κτίριο Αντιπεριφέρειας Χανίων)

Νομός Ρεθύμνης: Περιφέρεια Κρήτης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Είσοδος: Γήπεδο Σοχώρας)

Νομός Ηρακλείου: Περιφέρεια Κρήτης, Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο.

Νομός Λασιθίου: Σητεία, Οδός Καπετάν Σήφη 26, έναντι Λαογραφικού Μουσείου

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ψηφίζουν στο νομό που έχουν την έδρα τους

2.Ποιοί μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για το ΔΣ και την ΕΕ;

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι μέλος ενός Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος ή έχει εγγραφεί ως μέλος της ΠΕΠΣΥ έως 21-1-2015 και έχει στείλει την απόφαση εγγραφής έως τις 12:00 το μεσημέρι στο email : info@pepsy.gr (60 μέρες πριν την εκλογοαπολογιστική Γενική  Συνέλευση της ΠΕΠΣΥ).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ορίζει, με απόφαση του Δ.Σ., το μέλος που θα είναι υποψήφιο για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε. της Π.Ε.Π.ΣΥ.,  έως 21 Μαρτίου 2015. Η απόφαση πρέπει να έχει σταλεί έως στις 12:00 το μεσημέρι στο email : info@pepsy.gr.

3.Ποιοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές στις 29-3-2015;

Δικαιούται να ψηφίσουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα έχουν εγγραφεί στη ΠΕΠΣΥ έως 21 Μαρτίου 2015 και θα είναι ταμιακώς εντάξει έως και την ημέρα των εκλογών. Η εγγραφή στην Ένωση είναι 30€ και η ετήσια συνδρομή για το 2015 20€.

Ψηφίζουν για λογαριασμό των Συλλόγων ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος

4.Ποια είναι τα δικαιολογητικά για να μπορούν να ψηφίσουν οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων;

α. Αστυνομική Ταυτότητα

β. Απόφαση από την οποία προκύπτει η σύσταση σε σώμα του τωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου τους ή Υπεύθυνη Δήλωση  προς την εφορευτική επιτροπή όπου θα αναφέρεται η ιδιότητα και ότι εκπροσωπεί στην παρούσα φάση νόμιμα τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

5. Πόσα είναι τα μέλη του ΔΣ και της ΕΕ της ΠΕΠΣΥ;

Tο Δ.Σ. της Π.Ε.Π.ΣΥ. αποτελείται από δεκατρία (13) μέλη, τρία (3) από κάθε Νομό της Κρήτης συν ένα (1) επιπλέον μέλος από το Νομό που ασκεί την εκ’ περιτροπής προεδρία.

Βάση καταστατικού η πρώτη προεδρία αρχίζει από το Νομό Χανίων και έπονται οι Νομοί Ρεθύμνου, Ηρακλείου  και Λασιθίου.

Η Ε.Ε. αποτελείται από επτά (7) μέλη, δύο (2) μέλη από κάθε Νομό, με εξαίρεση τον Νομό που ασκεί την προεδρία, ο οποίος θα εκπροσωπείται με ένα μέλος.

6. Πόσους σταυρούς βάζουμε για το Δ.Σ. και πόσους για την Ε.Ε.;

Κάθε μέλος της Ένωσης έχει το δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι τρεις (3) υποψήφιους του Νομού του για το Δ.Σ. της Ένωσης   και ένα (1) υποψήφιο σε καθένα από τους υπολοίπους Νομούς. Τα μέλη  του Νομού που θα προεδρεύσει της Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν  μέχρι τέσσερις (4) υποψήφιους από το νομό τους και από  ένα (1) υποψήφιο σε καθένα από τους υπολοίπους Νομούς. Στην πρώτη εκλογή για παράδειγμα οι ψηφοφόροι του Ν. Χανίων θα ψηφίσουν μέχρι τέσσερις (4) υποψήφιους του Νομού τους και μέχρι ένα (1) υποψήφιο για το Ν. Ρεθύμνης, μέχρι ένα (1) υποψήφιο για το Ν. Ηρακλείου και μέχρι ένα (1) υποψήφιο για το Ν. Λασιθίου.

Οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων Νομών (Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου) θα ψηφίσουν έως τρείς (3) υποψηφίους του Νομού τους και μέχρι  ένα (1) για κάθε άλλο Νομό της Κρήτης.

 Για την  Ελεγκτική Επιτροπή κάθε Μέλος έχει δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι δύο (2) υποψήφιους, με εξαίρεση τα μέλη  του Νομού που προεδρεύει, που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν έναν (1) υποψήφιο.

7.Ποιό ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο;

Ψηφοδέλτιο το οποίο θα βρεθεί να έχει περισσότερους από τους οριζόμενους σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους για το Δ.Σ ή / και την Ελεγκτική Επιτροπή, να είναι φθαρμένο, να έχει σημάδια, να είναι λερωμένο ή στο οποίο να έχει χρησιμοποιηθεί άλλο μελάνι εκτός από μαύρο ή μπλε, θεωρείται άκυρο.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο pepsy.gr

Για άμεση επικοινωνία αποστείλετε στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου, Προέδρου και Γραμματέα (Επωνυμία, Ονοματεπώνυμο, E-mail, κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) στο info@pepsy.gr

 

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

About Τίτος Κοκολάκης

Πρόεδρος Π.Σ. ΙΝΑΤΟΣ – Ίνι Μονοφατσίου

Category(s): Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Επικοινωνία, Νέα, Οργανωτικά θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.