Δελτίο Τύπου για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.ΣΥ. στις 28-02-2016 στο Λασίθι

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στον Ξενώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραισού, το 4ο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, με αθρόα συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων του Νομού Λασιθίου.

Στην πρώτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη στους πολιτιστικούς φορείς, σύλλογοι από το Οροπέδιο, την Ιεράπετρα και την Σητεία, παρουσίασαν το έργο των συλλόγων τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως ασφαλιστικά, φορολογικά , θεσμικά κλπ,  τα οποία καταγράφηκαν από τα μέλη του ΔΣ.

Ο Πρόεδρος της ένωσης Στέλιος Κουνελάκης εστίασε στα θέματα που έχουν να κάνουν με την απόδοση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, από τα οποία απαλλάσσονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι και ανήγγειλε τις δύο προγραμματισμένες ενημερωτικές ημερίδες σε Λασίθι και Ρέθυμνο, πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες, για την πλήρη ενημέρωση των συλλόγων στα θέματα που τους απασχολούν.

Μετά το τέλος της πρώτης ενότητας   έγινε μικρή διακοπή και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εδέσματα που πρόσφεραν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πραισού, Μαρωνιάς και Γούδουρα.

Η δεύτερη ενότητα περιελάμβανε διάφορα θέματα της ημερησίας διάταξης του Δ.Σ.

Το 2ο θέμα αφορούσε την σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης ώστε να ενταχθεί ο Ερωτόκριτος στην άυλη κληρονομιά της UNESCO. Το ΔΣ της Ένωσης επικρότησε την ιδέα και συγκρότησε μια επιτροπή για να προτείνει και να συντονίσει ενέργειες και δράσεις που θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για την αξιοποίηση της κληρονομιάς του Κορνάρου, στην γενέτειρα του, και την ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων της Κρήτης για να πετύχει το εγχείρημα αυτό. Ο δημοτικός σύμβουλος Σητείας Νίκος Καραμανωλάκης πρότεινε την μετατροπή σε μουσείο της οικίας των ΚΟΡΝΑΡΩΝ στο ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ και τη διοργάνωση πολυήμερου φεστιβάλ με αναφορές στο Βιτζέντζο Κορνάρο και στον Ερωτόκριτο με συμμετοχή όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στο μουσείο Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πραισού, φιλοξενία με πληθώρα παραδοσιακών εδεσμάτων που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές των Πολιτιστικών Συλλόγων Μαρονιάς και Πραισού και ψυχαγωγία με τοπική παραδοσιακή μουσική και μαντινάδες της Ανατολικής Κρήτης.

Category(s): Uncategorized, Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Συλλόγων, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Νέα, Οργανωτικά θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.