Δημιουργία Κάμπινγκ Πολιτισμού από την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 έγινε στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στο Ρέθυμνο η πρώτη ευρεία σύσκεψη Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού με την παρουσία του αρχιτέκτονα – μελετητή Αντώνη Νουκάκη για την προώθηση της ιδέας δημιουργίας ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Κρήτη ,όπως έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Έφορος Ρεθύμνου της Ένωσης Κώστας Σαββάκης , η Αγγελική Πελαντάκη Γενική Γραμματέας της Ένωσης, ο Λευτέρης Χαρωνίτης Έφορος Θεμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ένωσης, η Φωτεινή Νικητάκη μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σισσών Ιωσηφίνα Σαριδάκη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου Πόπη Κοτσίφη και η Αναστασία Φρυγανάκη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου << Tο σπίτι των Κουρητών >>.

Ο Κώστας Σαββάκης ανέπτυξε την ιδέα για τη δημιουργία του κάμπινγκ πολιτισμού σε περιοχή της πανέμορφης κοιλάδας του Αμαρίου , ενώ ύστερα από εισήγηση του μελετητή Αντώνη Νουκάκη έγινε διεξοδική συζήτηση για την σκοπιμότητα , τη μορφή και τον χαρακτήρα του.

Η σύσκεψη κατάληξε στις παρακάτω αναγκαίες ενέργειες :
1. Να κοινοποιηθεί ο προβληματισμός για τη δημιουργία του κάμπινγκ ευρύτερα και να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις.
2. Να γίνει μια μεγάλη συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων προσώπων και φορέων στο Αμάρι για τον ίδιο σκοπό τον Απρίλιο.
3. Ο αρχιτέκτων μελετητής Αντώνης Νουκάκης που θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις θα καταθέσει εντός 6μηνου στην Ένωση ένα προσχέδιο μελέτης το οποίο μαζί με το σκεπτικό της πρότασης θα ενδυναμώσουν τα επιχειρήματα της Ένωσης κατά την φάση διεκδίκησης της περιοχής.

Με νεότερη ανακοίνωση θα παρουσιάσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης Αμαρίου.

Για την Εφορία Ρεθύμνου Π.Ε.Π.ΣΥ.

Κώστας Σαββάκης

Category(s): Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.