Περιοδεία Εκπροσώπων της Π.Ε.Π.ΣΥ. στο Νομό Λασιθίου!

Το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, Κουνελάκης Στέλιος Πρόεδρος, Κοκκινάκης Νίκος Αντιπρόεδρος και  Κουκουράκης Γιώργος Ταμίας ,επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές του Λασιθίου και είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Το Σάββατο 6  ,Φεβρουαρίου 2016 ,και ώρα 12.00 έγινε  στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο κύριο Γιάννη Στεφανάκη και με  εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων  Τζερμάδων, Κάτω Μετοχίου, Αγ.Χαραλάμπου, Μαγούλα, Ψυχρού, Λαγού Πινακίου , ο Σύλλογο Γυναικών η ‘ ΡΕΑ’, Ε.Ο.Σ Λασιθίου , Σ.Ο. Αγ.Νικολάου και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καβουσίου Γιάννη Ρεμεδιάκη.
Την ίδια μέρα και ώρα 17.00 έγινε συνάντηση στην Ιεράπετρα με συλλόγους του Δήμου Ιεράπετρας και συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΔΣ παρακολούθησαν τη σημαντική εσπερίδα που αφορούσε τα μνημειακά ελαιόδεντρα της Κρήτης.

Την Κυριακή 7 ,Φεβρουαρίου 2016 ,και ώρα 11.00 συναντήθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας με μέλη των Πολιτιστικών συλλόγων Σφάκας, Λάστρου, Καβουσίου, Τουρλωτής, Προοδευτικού Συλλόγου Βιτσέντζος Κορνάρος και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Καβουσίου Γιάννη Ρεμεδιάκη και Σφάκας Βασίλη Ζερβάκη.
Επίσης έγινε συνάντηση με την κ.Αντωνία Ψαρουδάκη καθηγήτρια του ΤΕΙ Σητείας του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας και αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την δυνατότητα δημιουργίας πανεπιστημιακού τμήματος Κρητικής Διατροφής .
Το απόγευμα της Κυριακής 7-2-2016 και ώρα 16.30 συναντήθηκαν στο Πολιτιστικό Σύλλογο Γούδουρα με μέλη από τους Π.Σ. Γούδουρα, Συκιάς, Αγ.Τριάδος, Αρμένων, Χανδρά, Λιθινών, και Πεύκων.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χωριά τους καθώς και σε  θέματα που αντιμετωπίζουν σαν σύλλογοι και συζητήθηκαν εκτενώς.  Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Κουνελάκης ενημέρωσε για την πορεία της ΠΕΠΣΥ και  τους στόχους και προέτρεψε για μεγαλύτερη συσπείρωση και συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων..  Ο Αντιπρόεδρος Κοκκινάκης Νίκος ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την εφορία Λασιθίου και  τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο έτος 2016 σε όλο το Λασίθι με την συνδιοργάνωση της  Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων .
Αποφασίστηκαν από κοινού τα παρακάτω:
• Διοργάνωση ημερίδας στο Λασίθι έως τέλος Μαϊου για φορολογικά, ασφαλιστικά και λειτουργικά θέματα.
• Ημερίδα το  φθινοπώρου 2016 με θέμα Πολιτιστικοί Σύλλογοι –Πολιτισμός- Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Κατάθεση πρότασης στη Αντιπεριφέρεια και στους Δήμους του Ν.Λασιθίου  για εκπόνηση μελέτης με θέμα: Στρατηγικός Σχεδιασμός Πολιτιστικής Πολιτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος –πολιτιστική ταυτότητα του νομού Λασιθίου).
• Δημιουργία εθελοντικής ομάδας για στήριξη και βοήθεια στις κοινές δράσεις των συλλόγων.
• Διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα τη Μουσικοχορευτική Παράδοση της Ανατολικής Κρήτης, την οποία  ανέλαβαν τα χωριά Μαρωνιά, Ανατολή, Λάστρος.
• Μελέτη για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ενημέρωσης για κάθε σύλλογο στο Αεροδρόμιο Σητείας.
• Διοργάνωση της εκδήλωσης ‘’ΑΜΠΕΛΟΥ και ΕΛΑΙΑΣ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ’’ με σκοπό να προβληθούν τα προϊόντα της ελιάς και αμπελιού μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις
• Διοργάνωση της εκδήλωσης στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για τα 150 χρόνια  από την επανάσταση της Κρήτης το 1866.
• Έκδοση κοινού εντύπου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για όλο το νομό Λασιθίου.
• Κάλεσμα όλων των συλλόγων για συμμετοχή στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στην Πραισό στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 11πμ.

Category(s): Uncategorized, Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Συλλόγων, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Νέα, Οργανωτικά θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.