3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ 9 ΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ε.Π.ΣΥ.)

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 9 ΜΕΛΟΥΣ – INI  10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

 Η Συνεδρίαση της 9μελούς πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Ίνι – Μοναστηράκι» στο Ίνι.

Παρόντες: Γιώργος Χατζηδάκης, Μανόλης Μαρινάκης, Λευτέρης Χαρωνίτης, Βαγγέλης Μαραγκάκης και Τίτος Κοκολάκης

 Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Εκτίμηση της 4ης Συνάντησης – Ημερίδας των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2013 στο Ηράκλειο. Η επιτροπή έκρινε την συνάντηση θετικά γιατί διαπιστώθηκε η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων που παραβρέθηκαν να συνεχιστεί η πρωτοβουλία μας για την ίδρυση της Π.Ε.Π.ΣΥ. και κατά τις εργασίες των επόμενων ημερίδων οι συζητήσεις να περιστραφούν πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο καταστατικού.

  1. Άρθρα του καταστατικού. Η επιτροπή προχώρησε στην συζήτηση συγκεκριμένων άρθρων στα κεφάλαια, Σκοποί, Μέσα, Πόροι, Όργανα, Εκλογές και έτσι διαμορφώθηκε ένα πρώτο Σχέδιο καταστατικού. Το σχέδιο αυτό αποφασίστηκε να κατατεθεί στον δικηγόρο Ηρακλείου κ. Κουβίδη για νομική επεξεργασία. Το σχέδιο αυτό βελτιωμένο κάθε φορά θα είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τις ημερίδες που θα ακολουθήσουν. Το σχέδιο καταστατικού θα σταλεί σε όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν στην διαδικασία για ενημέρωση και προτάσεις.
  2. Σχέση της υπό ίδρυση Π.Ε.Π.ΣΥ. με τα τοπικά δίκτυα συλλόγων. Η επιτροπή συζήτησε διεξοδικά το θέμα και αποφάσισε και προτείνει, τα τοπικά δίκτυα συλλόγων να μπορούν να εγγράφονται μέλη της υπό ίδρυση Ένωσης με τις ίδιες προϋποθέσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις που θα έχουν οι σύλλογοι μέλη. Την αντίρρηση του εξέφρασε το μέλος Βαγγέλης Μαραγκάκης.
  3. Συνέδριο των πολιτιστικών συλλόγων στο Αρκάδι. Η επιτροπή κρίνει απαραίτητη την άμεση δημιουργία Οργανωτικής επιτροπής για το συνέδριο. Μέχρι τότε να ξεκινήσουν οι επαφές για την δημιουργία καταλόγου εν δυνάμει ομιλητών για το συνέδριο με καταξιωμένους και ανερχόμενους επιστήμονες. Επίσης κατάλογος  για την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου. Τα μέλη της 9μελούς καλούνται να προτείνουν κατάλληλα πρόσωπα από κάθε νομό.       

 Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ 9ΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

About Τίτος Κοκολάκης

Πρόεδρος Π.Σ. ΙΝΑΤΟΣ – Ίνι Μονοφατσίου

Category(s): Ανακοινώσεις, Νέα, Οργανωτικά θέματα
Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.