Συνάντηση πολιτιστικών Συλλόγων στα Χανιά

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

9-ΜΕΛΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Χανιά 26 Μαρτίου 2013

Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με στόχο την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν γίνει πέντε Συναντήσεις-Ημερίδες δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη.

Στις Συναντήσεις-Ημερίδες αυτές έγινε αλληλογνωριμία και αλληλοενημέρωση, συζητήθηκαν αναλυτικά τα κοινά προβλήματα και εκφράστηκαν οι αγωνίες μας για το μέλλον του Πολιτιστικού Κινήματος στην Κρήτη. Ταυτόχρονα ενδυνάμωσε η πίστη όλων ότι μόνον μέσα από μια Παγκρήτια Ενότητα θα αποκτήσει ενιαία έκφραση και δράση η μεγάλη δύναμη του εθελοντισμού, που είναι κινητήρια ύλη κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου. Με σεβασμό στην αυτονομία κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου, με κυρίαρχη στόχευση την ενίσχυση της δράσης του, η Ένωση μπορεί να διεκδικήσει από την Πολιτεία (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμους) όλους εκείνους τους πόρους που οφείλει στις Τοπικές Κοινωνίες για την δημιουργία πολιτιστικών υποδομών και την υλοποίηση ποιοτικών δράσεων που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και το πνευματικό επίπεδο των κατοίκων τους.

Για τον καλύτερο συντονισμό των παραπέρα εργασιών της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ”, κατά την τρίτη Συνάντηση-Ημερίδα στο Βάμο τον Δεκέμβριο του 2012, διορίστηκε 9μελής αντιπροσωπευτική προσωρινή Επιτροπή η οποία προχώρησε σε προγραμματισμό των διαδικασιών. Έτσι έχουν ξεκινήσει Συναντήσεις-Ημερίδες των Πολιτιστικών Συλλόγων κατά Νομό. Ήδη στις 3 Φεβρουαρίου 2013 συναντήθηκαν στο Ηράκλειο οι Σύλλογοι του Νομού, στις 3 Μαρτίου 2013 συναντήθηκαν στην Ιεράπετρα οι Σύλλογοι του Νομού Λασιθίου και διαμορφώθηκε ένα πρώτο Σχέδιο Καταστατικού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η 9μελής Επιτροπή καλεί τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Χανίων σε Συνάντηση-Ημερίδα στα Χανιά, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στο κτίριο της Νομαρχίας, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Με την επιστολή αυτή σας στέλνουμε το Σχέδιο Καταστατικού για προσθήκες, αλλαγές και τροποποιήσεις, οι οποίες θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της Συνάντησης-Ημερίδας στα Χανιά.

Την Κυριακή 28 Απριλίου θα γίνει Συνάντηση-Ημερίδα στο Ρέθυμνο όπου θα πάρουν μέρος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Ρεθύμνης. Στόχος της 9μελούς είναι με την ολοκλήρωση των κατά Νομό Συναντήσεων-Ημερίδων να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Καταστατικού προκειμένου να προχωρήσουμε σε Ιδρυτική Γενική Συνέλευση για την Τελική Έγκριση του Καταστατικού και την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Εάν μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των κατά Νομό Συναντήσεων-Ημερίδων εκτιμήσουμε πως χρειάζονται και άλλες, αυτές θα προγραμματιστούν και θα πραγματοποιηθούν. Αυτό άλλωστε απορρέει και από την βασική φιλοσοφία της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ” πως κάθε θέμα, ένσταση, επιφύλαξη ή διαφωνία που κατατίθεται κατά τις εργασίες, συζητείται σε βάθος και διεξοδικά , με επιθυμία την ομόφωνη βούληση γιατί έτσι θα διασφαλίσουμε την ενότητα και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Θεωρούμε όλοι μας αυτονόητο πως στις παραπάνω προγραμματισμένες Συναντήσεις-Ημερίδες μπορούν να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων από όλους τους Νομούς της Κρήτης.

Σας καλούμε λοιπόν στα Χανιά την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και στο Ρέθυμνο στις 28 Απριλίου 2013.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, η 9μελής προσωρινή Επιτροπή

 

Μανώλης Μαρινάκης, Π.Σ. Μανωλιόπουλου Χανίων

Γιώργος Χατζηδάκης, Π.Σ. Βάμου Αποκορώνου

Κώστας Σαββάκης, άτυπο Δίκτυο Συλλόγων Αμαρίου

Λευτέρης Χαρωνίτης, Π.Σ. Σεισάρχων Δήμου Ανωγείων

Γιάννης Γιακουμογιαννάκης, Π.Σ. Αγίου Ιωάννη Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου

Τίτος Κοκολάκης, Π.Σ. Ινίου-Μοναστηρακίου Μονοφατσίου

Βαγγέλης Μαραγκάκης, Π.Σ. Βενεράτου Ηρακλείου

Άρης Πάγκαλος, Δίκτυο Π.Σ. Δήμου Αγ. Νικολάου Λασιθίου

Κούλα Αναστασίου, Π.Σ. Ανατολής Ιεράπετρας

About Τίτος Κοκολάκης

Πρόεδρος Π.Σ. ΙΝΑΤΟΣ – Ίνι Μονοφατσίου

Category(s): Ανακοινώσεις, Οργανωτικά θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.