ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.ΣΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ύστερα από δεκάδες συναντήσεις που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2012, η πρωτοβουλία των δέκα πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Κρήτη για την ίδρυση της Παγκρήτιας  Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (Π.Ε.Π.ΣΥ.) ολοκληρώθηκε με πλούσιο, δημιουργικό και καρποφόρο έργο.

Για τριάντα μήνες, περισσότεροι από διακόσιοι από τους πλέον ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης, με πίστη στις κοινές αξίες του πολιτισμού, με πίστη στην δύναμη που δίνει η ενωμένη δράση, προχώρησαν με σταθερότητα, σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά στην διεξοδική μελέτη και εμβάθυνση των ποικίλων προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή δράση και στις μικρές τους κοινωνίες.

Το έργο που παράχθηκε, με την εθελοντική εργασία των εκπροσώπων των Συλλόγων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των φορέων και την συνδρομή ανθρώπων του Πολιτισμού και της Επιστήμης, είναι αξιομνημόνευτο:

  • Κατάκτηση μιας προσωρινής Παγκρήτιας οργανωτικής – διοικητικής δομής.
  • Οργάνωση διήμερου Συνεδρίου τον Δεκέμβριο του 2013, στην Ι. Μονή Αρκαδίου.
  • Συσπείρωση γύρω από την υπό ίδρυση Ένωση δεκάδων καλλιτεχνών, επιστημόνων, διανοούμενων και εργαζομένων.
  • Μελέτη και σύνταξη του καταστατικού, με διαβούλευση, άρθρο προς άρθρο, και ψήφιση του τον Ιούνιο του 2014.
  • Ιδρυτική Διακήρυξη αρχών της Ένωσης.
  • Οργάνωση δύο ενημερωτικών ημερίδων για οργανωτικά, διοικητικά, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, μιας στο Ηράκλειο για την ανατολική Κρήτη και μιας στα Χανιά για την δυτική Κρήτη.
  • Προώθηση συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς, Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Αιγαίου και του Ιονίου.
  • Έγκριση του καταστατικού της Ένωσης με την 9/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου και εγγραφή του στο δημόσιο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Ηρακλείου με Αριθμό Μητρώου 2617 / 20-02-2015.

Κατόπιν των παραπάνω, η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων οδεύει την Κυριακή, 22 Μαρτίου, στην πρώτη Γενική της Συνέλευση στο Ηράκλειο, στην αίθουσα «Καστελλάκη» στον 1ο όροφο του Επιμελητηρίου, στις 10:30 το πρωί.

Ήδη το καταστατικό της Ένωσης, τυπωμένο μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη, την πρόσκληση για την πρώτη Γενική Συνέλευση, καθώς και σχετικό υλικό, έχουν αποσταλεί σε περισσότερους από επτακόσιους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης που καλούνται να εγγραφούν, να πάρουν μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και να ψηφίσουν στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν στους τέσσερεις Νομούς της Κρήτης, την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Εκτός από τον απολογισμό δράσης, τον οικονομικό απολογισμό και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών, την Γενική Συνέλευση θα απασχολήσει η κατάρτιση του Τριετούς Προγράμματος Δράσης (2015-2017,) το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό άξονα δράσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης να πάρουν ενεργά μέρος στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015, προκειμένου να εμπλουτίσουν και να ολοκληρώσουν το σχέδιο του Προγράμματος Δράσης το οποίο τους έχει αποσταλεί.

Ενημερωτικά σας στέλνουμε:

  •  την Ιδρυτική διακήρυξη της Π.Ε.Π.ΣΥ.
  • την πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές.

Με εκτίμηση,

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.ΣΥ.

About Τίτος Κοκολάκης

Πρόεδρος Π.Σ. ΙΝΑΤΟΣ – Ίνι Μονοφατσίου

Category(s): Δελτία Τύπου

One Response to ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.ΣΥ.

    Αθηνά Βελιβασάκη says:

    Καλησπέρα σας!
    Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων το ΕΑΠ και στα πλαίσια της διπλωματικής μου για την αξιοποίηση της κρητικης μουσικοχορευτικής παράδοσης ψάχνω να βρω τον αριθμό των πολιτιστικών συλλόγων στο νομό Ηρακλείου.
    Μπορείτε να μου πείτε πόσοι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι εγγεγραμμένοι στην Ένωση; Έχετε εικόνα πόσοι περίπου είναι συνολικά;
    Επίσης κάνω μία έρευνα με συγκεκριμένες ερωτήσεις, τις οποίες απευθύνω σε αρμόδιους φορείς [καλλιτέχνες, κατασκευαστές οργάνων, χοροδιδασκάλους, Πολιτεία κ.λ.π]. Πρόκειται για μια συζήτηση που μαγνητοφωνείται, διαρκεί 20 λεπτά έως μία ώρα, αλλά η ανωνυμία του ερωτώμενου διατηρείται σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να γίνει και μέσω Skype. Θα είχε την καλοσύνη κάποιος αρμόδιος από την Ένωσή σας να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια;
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    Με εκτίμηση,
    Αθηνά Βελιβασάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.